NULL האם גילה הצעיר של הנאשמת מצדיק כשלעצמו מתן משקל אחר לשאלת קיומו של נזק קונקרטי?  
האם גילה הצעיר של הנאשמת מצדיק כשלעצמו מתן משקל אחר לשאלת קיומו של נזק קונקרטי?  

השופט: טל ענר

בתקופה שבין מרץ עד יוני 2023, במסגרת עבודתה במשתלה, ביצעה הנאשמת בת ה-24, עסקאות זיכוי בקופת העסק וזיכתה כרטיס אשראי שהיה בבעלותה וגנבה ממעסיקה 8,201 ₪. בגין מעשים אלה הורשעה בעשר עבירות של גניבה בידי עובד. צויין כי בהתאם להסדר הטיעון שהוסכם בין הצדדים, שילמה הנאשמת לבעלי המשתלה פיצוי בסך 14,253 ₪.

בשירות המבחן טענה הנאשמת כי ביצעה את העבירות על רקע קשר זוגי מורכב בו נשאה בעול הפרנסה לבדה ובשל הקושי לשתף במצוקתה הכלכלית, מצאה פתרון "קל" לצורך כיסוי חובות. צויין כי כיום, לאחר שהנאשמת סיימה את הקשר הזוגי הנ"ל, היא עובדת בעבודה יציבה ומצבה הכלכלי מאוזן. נוכח המוטיבציה שהביעה להשתלב בתוכנית "מנטורינג צעירות למען צעירות", תוכנית ייחודית באוניברסיטת תל אביב במסגרתה נשים צעירות שחוו מצבי מצוקה מוכשרות להדריך ולסייע לנערות צעירות במצבי מצוקה, הומלץ שלא להרשיע את הנאשמת ולהטיל עליה 180 שעות של"צ.  

בטיעונה לעונש עתרה המאשימה להשית על הנאשמת מאסר מותנה וקנס וטענה כי אין מקום לבטל במקרה זה את ההרשעה הן משום חומרתה הידועה של עבירת הגניבה ממעביד והן בשל היעדר אינדיקציה לנזק קונקרטי.

הסניגור שציין את נסיבותיה האישיות של מַרְשָׁתוֹ, את התסקיר החיובי שהוגש והפיצוי המלא של נפגעי העבירה, טען כי יש לבטל את ההרשעה גם בהיעדר נזק קונקרטי כדי שלא ייחסמו בפניה אפשרויות עתידיות.

אשר לביטול ההרשעה ציין השופט טל ענר כי אומנם מדובר בעבירת רכוש הפוגעת ביחסי האמון הקיימים בין עובד למעסיקו ולכן העונש המירבי הינו 7 שנות מאסר לעומת גניבה "רגילה" שנושאת עונש מירבי של 3 שנות מאסר, אך במקרה זה, נסיבות ביצוע העבירות יכולות "לשאת" את ביטול ההרשעה. שכן, היקף הגניבה מסתכם באלפי שקלים, המעסיק פּוּצָהּ אף מעבר להיקף הגניבה ועושה רושם שהעבירות שבוצעו ללא תכנון מדוקדק, בוצעו על רקע גיל צעיר, חוסר בשלות ותגובה בלתי אדפטיבית של הנאשמת למצב משברי אליו נקלעה בנקודת זמן מסוימת.

בכל הנוגע לנזק הקונקרטי המובהק ציין השופט כי אומנם לא הוכח בפניו נזק שכזה. אולם, בשל בשל העובדה שהאירוע העברייני הינו ברף נמוך יחסית בנוף עבירות הגניבה, בשל סיכויי השיקום הטובים ובשל גילה הצעיר המצדיק, כשלעצמו, התבוננות שונה ומתן משקל אחר לשאלת קיומו של הנזק הקונקרטי שכן הנאשמת טרם צברה "קילומטרז'" מספיק במערכות חייה שיכול לבסס נזק מוחשי, יש להיעתר לבקשה ולבטל את ההרשעה.

לאור האמור ומכוח סעיף 192א לחסד"פ הורה השופט על ביטול הרשעת הנאשמת והשית עליה צו מבחן למשך שנה וכן צו של"צ בהיקף 200 שעות.

 

ת"פ (השלום – רמלה) 2319-11-23 מ"י נ' טלקר, ניתן ביום 15.10.2024

להורדת הקובץ לחץ כאן 2024-11-03T10:30:41+02:00
עבור למעלה