ביום 13.10.23, בשעה 18:57 בקירוב, בעת שהייה בחצר ביתם של מוחמד ועיסאם מצארוה בכפר קרע, נתפס, על ידי שוטרים שהגיעו למקום, הנאשם בן ה-29 תושב כפר עארה נושא על גופו אקדח חצי אוטומטי מסוג WESSON&SMITH, תוצרת ארה"ב טעון במחסנית ריקה. ביום 21.02.24 הודה הנאשם בעובדות כתב האישום והורשע בעבירות בנשק (נשיאה).
בשירות המבחן תיאר הנאשם, שאובחן בגיל 14 חולה באפילפסיה, משפחה תומכת, ללא רקע פלילי החותרת לחינוך ולערכים של כבוד ויושר. בשנת 2015 למד קורס ניהול רשתות ואבטחת מידע והשתלב בחברת הייטק בתפקיד ניהולי עד למעצרו בתיק. אשר למיוחס לו הסביר כי החזיק את הנשק בשל בקשת קרוב משפחתו שתואר על ידו כדמות דומיננטית וחזקה כאשר כל רצונו, כילד חולה שחווה בידוד מחבריו, היה לחזק את דימויו העצמי והחברתי. נוכח הירתמותו המלאה של הנאשם להליך השיקומי והפער בין התנהלותו לבין מעורבותו בעבירה, הומלץ על העדפת הפן השיקומי.
מטעם ההגנה הוגשה חוות דעת פסיכו-סוציאלית קרימינולוגית מטעם מרכז "בידאיאת" במסגרתה צויין כי מדובר בהסתבכות קיצונית ואפיזודית כאחת שנבעה מניצול יחסי כוחות וניזונה מחולשתו של הנאשם וכמיהתו הבסיסית להיות מקובל חברתית.
המאשימה הדגישה כי התפשטות תופעת הנשק הבלתי חוקי מהווה סכנה חמורה לחברה כולה. בהתאם לכך, היא יש להטיל על הנאשם עונש משמעותי, שיהווה הרתעה הן כלפיו והן כלפי עבריינים פוטנציאליים ויעביר מסר ברור כי החזקת נשק ללא היתר תגרור השלכות חמורות על חירותו של העבריין.
הסניגור לא חלק על העובדה שמעשי הנאשם מהווים פגיעה בשלום הציבור וביטחונו כמו גם על ההחמרה החלה בעבירות נשק, יחד עם, אין המדובר במי שביצע עבירת נשק בשל מניע פלילי או באופן מתוכנן, אלא במי שהגיע לבית דודתו על מנת לשאול לשלומם לאחר שבוצע ירי לעבר ביתם, ושם נמסר לו הנשק על ידי מי מהאנשים שהיו במקום, והשוטר שהגיע למקום תפס את הנשק דקות לאחר שנמסר לו. הודגש כי מדובר באיש הייטק שלא קשור לנשק או לאירוע הירי או לא לעולם הפלילי כלל, שהיה עצור תקופה ממושכת שהותירה בו את חותמה.
השופטת אספרנצה אלון ציינה כי לחובתו של הנאשם עומדת העובדה כי מדובר בעבירת נשק ואף עומדת לחובתו העובדה שיכול היה להימנע בקלות ממעשיו ובחירתו לבצע את העבירה הייתה מודעת. מנגד, לזכותו, עומדת העובדה כי בפועל זמן החזקת הנשק לא היה ממושך, לא נגרם נזק, לא היתה תחמושת והנשק לא נמצא "מסתובב חופשי" ברחובות. בנוסף, עומדים לזכותו חוות הדעת החיוביות מגורמי הטיפול.
אשר למתחם הענישה נקבע כי בהתאם לעיקרון ההלימה וההתחשבות בערכים המוגנים שנפגעו, המתחם ההולם ינוע בין 18-42 חודשי מאסר בפועל לצד עונשי םנלווים. יחד עם זאת, קבעה השופטת כי: "במקרה הפרטני של הנאשם אני סבורה כי קיימת סכנה של ממש שמא ריצוי עונש מאסר בפועל ייחבל בהמשך התהליך החיובי שהנאשם עובר, תהליך שאינו אך בעל תרומה אישית, אלא הינו בעל תרומה חשובה גם מבחינת חברתית ושיש בו כדי להשפיע על מעגלים נוספים ורחבים."
נוכח האמור לעיל גזרה השופטת על הנאשם 9 חודשי עבודות שירות, קנס בסך 4,000 ₪, צו מבחן ועונש מאסר על תנאי.