השופטת: מירב עמר כהן
הנאשם הורשע על יסוד הודאתו בהתאם להסדר טיעון בין הצדדים בעבירות של צידת חיית בר מוגנת (ארנבת) ללא רישיון, ציד בשיטות אסורות של רדיפה בכלי רכב ממונע (באגי) ושיסוי כלבים. על פי כתב האישום המתוקן, המעשים התרחשו ב-6.5.2021, כאשר הנאשם נצפה באזור קרית גת-אשקלון כשהוא נוסע בבאגי מלווה בכלבי ציד וסורק את האזור בזרקור. יתרה מזאת, כאשר פקחי המאשימה כרזו לנאשם לעצור, הוא ניסה להימלט והתנגש ברכב הסיור של הפקחים.
השופטת מירב עמר כהן הדגישה את חומרת מעשיו של הנאשם וקבעה כי התנהגותו מהווה פגיעה בערכים מוגנים של שמירת הטבע וחיות הבר. כמו כן, נלקח בחשבון עברו הפלילי הכולל הרשעה בעבירה דומה של ציד חיית בר מוגנת משנת 2017.
מנגד, ניתן משקל משמעותי לשיקולים שהובילו להסדר ולכיבודו, קשיים ראייתיים שהועלו על ידי ההגנה ואשר הביאו לתיקון כתב האישום. בנוסף, נלקחו בחשבון הודאתו של הנאשם בהזדמנות הראשונה, החיסכון בזמן שיפוטי וקבלת האחריות מצדו. השופטת התייחסה גם למניע הכלכלי הנפוץ בעבירות מסוג זה, וציינה כי חשיבותו של רכיב הקנס עומד במנעד הענישה.
בהתאם לכך נגזרו על הנאשם מאסר על תנאי למשך תקופה של 3 שנים, פסילת רישיון על תנאי לתקופה זהה. קנס בסך 7,000 ₪ והתחייבות כספית.
ת"פ (השלום – באר-שבע) 55053-06-24 מ"י נ' אחמידי ואח', ניתן ביום 25.9.2025